Alapteaza!

Grup de sprijin pentru alaptare. Chiar e nevoie de asa ceva? 

Poate multi sau multe se intreaba de ce ar fi nevoie de un grup de suport chiar si pentru alaptat. O fi tot o fita a lumii internetului? O fi doar un grup de femei vorbarete fara viata sociala? Cum poate un subiect atat de natural ca alaptarea sa fie atat de dezbatut si controversat incat sa necesite o comunitate de sprijin?

 Da, e nevoie de o comunitate in care sa ne simtim intelese, in care sa putem sa primim sfaturi de la alte persoane care ne inteleg sau care au trecut prin aceleasi experiente in alaptat. Personal, simt ca am nevoie de un loc al meu unde sa pot sa imi strig fericirea, sa zic fara frica: iubesc sa imi alaptez pruncul, e cel mai frumos lucru pe care corpul meu il poate face pentru puiul meu! Si asta sa se intample fara ca vorbele mele sa rascoleasca amintiri si regrete in sufletele altor mamici, cu experiente nereusite in ale alaptarii, fara ca vorbele mele sa fie intoarse si rastalmacite de persoane care pur si simplu nu pot sau nu vor sa inteleaga frumusetea hranirii puiului de om cu lapte de mama.

 Am observat in mica noastra comunitate ca ne simtim aproape unele de altele uneori chiar mai aproape decat fata de familiile noastre. De ce? Pentru ca in societatea noastra circula multe mituri cu privire la alaptat, mituri care pot fi daramate relativ usor cu ajutorul a catorva site-uri de specialitate sau chiar cu ajutorul informatiilor a catorva doctori specialisti renumiti. Facem schimb de idei, schimb de informatii, schimb de ganduri si de emotii. Ne bucuram impreuna cand ne merge bine, ne intristam impreuna cand ceva ne merge prost, incercam sa ajutam cu ce putem, de la un sfat, o pompa de san si chiar pana la alaptarea unui alt copil in caz de urgenta medicala a mamei.

 Se intampla minuni intr-o comunitate de sprijin pentru alaptat, cel putin mie asa mi se pare. Minunea e ca exista, ca reusim pana acum sa pastram un echilibru si sa mentinem informatia raspandita la o limita de normalitate, de siguranta, conforma Organizatiei Mondiale a Sanatatii, UNICEF sau Asociatiei Americane de Pediatrie. Tot minune mi se pare faptul ca exista acest blog, un blog facut de noi pentru noi, un blog prin care informatiile atat de frumoase pe care le discutam pe grup pot sa sparga barierele intimitatii grupului online Alapteaza! ajungand la oricine doreste sa afle mai multe despre alaptare.

 Alapteaza acum, cand iti cere copilul tau, nu peste 3 ore. Alapteaza pentru ca e singura hrana perfecta pentru copilul tau in primele 6 luni de viata. Alapteaza pentru ca e dreptul fundamental al copilului tau. Alapteaza chiar daca pare usor in teorie dar practica ne omoara. Alapteaza chiar daca cele mai multe piedici ti le pun, fara intentie, rudele si unele cadre medicale. Alapteaza, noi te incurajam si te sustinem cu tot ce putem. Alapteaza, e un indemn! ❤

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

SUS ↑

La Leche League GB

Resurse pentru suport in alaptare

Ramona Bunescu

Resurse pentru suport in alaptare

Alex și David cresc

Resurse pentru suport in alaptare

International BreastFeeding Centre

Resurse pentru suport in alaptare

KellyMom.com

Resurse pentru suport in alaptare

peaceful parenting

Resurse pentru suport in alaptare

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d blogeri au apreciat: