Saptamana Mondiala a Alaptarii 2013

In perioada 1-7 August, in fiecare an, se sarbatoreste pe tot mapamondul Saptamana Mondiala a Alaptarii.

In acest an tema abordata este: „Sprijinul in alaptare: Aproape de mame” si subliniaza importanta consilierii directe in alaptare. Chiar daca startul in alaptare e unul bun, o mama are nevoie de sprijin adecvat in alaptare in primele saptamani si luni. Se observa o scadere in rata alaptarii exclusive dupa ce mamele inceteaza sa apeleze la vizitele si sprijinul oferit in maternitati. Aici apare rolul esential al societatii, al comunitatii in care femeia care alapteaza se afla, al familiei. Totusi, intr-o lume urbanizata, sprijinul mamei e necesar sa fie asigurat si de oameni din campul medical, moase, medic de familie, consultanti in alaptare, consilieri in alaptare sau grupuri de sprijin mama pentru mama.
Sprijinul unor persoane pregatite sa ofere ajutor in alaptare asigura succesul prin oferirea zilnica a ajutorului si a informatiilor pe care mama le doreste.
Asociatia Alapteaza! Timisoara organizeaza o serie de evenimente cu ocazia sarbatoririi Saptamanii Mondiale a Alaptarii.

Vineri, 2 august, 2013, ora 10:00 am, in Parcul Poporului va avea loc Marea Atasare la San 2013 (The Big Latch On 2013). Scopul evenimentului e sa adune cat mai multe femei care sa alapteze simultan pe intregul mapamond. Anul trecut s-au numarat peste 8000 de femei din intreaga lume! Ia-ti copilul si vino Vineri, 2 august, 2013 in Parcul Poporului, Timisoara sa intri la numaratoarea mondiala! Vei cunoaste si alte mamici care alapteaza si va fi un eveniment de neuitat. Intalnirea are loc de la ora 10, la ora 10:30 se va face marea atasare la san (toti copilasii prezenti vor fi indemnati de mamici sa se ataseze la san DACA VOR!). Evenimentul va lua sfarsit la ora 11.
Alexandra Pascu: 0745 7783 23 Andreea Miut: 0770146898 Silvia Nicoara: 0747033320 Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/184463028392481/
Eveniment organziat de grupul facebook Alapteaza! si Asociatia Alapteaza! Timisoara
http://biglatchon.org/locations/the-big-latch-on-timisoara-marea-atasare-timisoara-2013

Marti, 6 august, 2013, 18:00, in Parcul Poporului,  grupul Alapteaza! propune o intalnire pentru a sarbatorii Saptamana Mondiala a Alaptarii in care sa se aduca in special in fata viitoarelor mamici, proaspetelor mamici si nu numai, informatii pretioase legate de nastere, alaptare, contact precoce si atasamentul parinte-copil. Informatiile se vor putea gasi pe pliante. Sunt asteptate cu drag orice persoane care vor sa afle lucruri interesante de la un grup de sprijin mama pentru mama. 

Lasă un comentariu

SUS ↑

La Leche League GB

Resurse pentru suport in alaptare

Ramona Bunescu

Resurse pentru suport in alaptare

Alex și David cresc

Resurse pentru suport in alaptare

International BreastFeeding Centre

Resurse pentru suport in alaptare

KellyMom.com

Resurse pentru suport in alaptare

peaceful parenting

Resurse pentru suport in alaptare

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.