Tatuarea şi alăptarea

Î : Este sigur pentru o mamă care alăptează să își facă un tatuaj?
R: Da, efectuarea tatuajului este un procedeu sigur dacă condițiile de igienă sunt respectate.

Cerneala utilizată pentru realizarea desenului permanent este inofensivă deoarece moleculele sale sunt mult prea mari pentru a trece în laptele matern.
Tatuajele sunt realizate prin injectarea de cerneală în stratul dermal (al doilea) al pielii cu ajutorul unui aparat electric de mână care este prevăzut cu ace acoperite cu cerneală. Acele intră în piele de sute de ori pe minut până la o adâncime de câțiva milimetri.
Cerneala folosită în realizarea tatuajelor conține diferiți compuși, inclusiv metale grele cum ar fi cadmiu, cobalt și mangan. Există de asemenea și mărci de sinteză vegană de cerneală disponibile.
Se presupune, în general, că moleculele de cerneală sunt prea mari pentru a trece în laptele matern în timpul procesului de tatuaj.

Ca și în cazul piercing-urilor, cele mai frecvente riscuri ale tatuajelor sunt infecțiile locale sau sistemice. Infecțiile locale pot apărea atunci când nu se respectă regimul recomandat de igienă și îngrijire medicală ulterioară. Infecțiile sistemice includ hepatita B / C sau HIV și, în general, sunt rezultatul faptului că artistul tatuator nu respectă precauțiile universale de igienă. Unii oameni pot avea o reacție alergică la cerneala utilizată, în special la culoarea roșie.
Este foarte important să alegi cu atenție persoana și locul în care îți vei face un tatuaj. Tatuatorii profesioniști trebuie să urmeze măsurile de precauție universale, cum ar fi sterilizarea mașinii de tatuat, vor folosi cerneală de unică folosință sau cupe de cerneală, mănuși și ace de unică folosință, și se vor spăla pe mâini cu săpun dezinfectant înainte de orice intervenție.
Cei mai mulți tatuatori nu vor accepta să tatueze o mamă însărcinată sau care alăptează deoarece nu dețin informații referitoare la posibilele riscuri și nu doresc să își asume nici un fel de risc .
Se recomandă totuși că mamele să aștepte înainte de realizarea unui tatuaj cel puțin până la 9-12 luni după naștere, atunci când copilul nu va mai fi atât de dependent de laptele matern.

Resurse :https://themilkmeg.com/tattoos-and-breastfeeding-is-it-safe-what-are-the-risks/
https://www.llli.org/breastfeeding-info/tattoos-and-breastfeeding/

Comentariile nu închise.

SUS ↑

La Leche League GB

Resurse pentru suport in alaptare

Ramona Bunescu

Resurse pentru suport in alaptare

Alex și David cresc

Resurse pentru suport in alaptare

International BreastFeeding Centre

Resurse pentru suport in alaptare

KellyMom.com

Resurse pentru suport in alaptare

peaceful parenting

Resurse pentru suport in alaptare

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.