Cugetarea săptămânii

Eu nu înțeleg un lucru în logica celor care nu sunt adepții alăptării (mai mult sau mai puțin extinse). Era un banner uriaș pe stradă zilele trecute cu o reclamă la un lapte praf, pe care preciza că este „întocmai ca laptele matern”. Păi și atunci de ce e ceva normal ca un copil să se hrănească cu lapte praf până la 2-3-4 ani și o ciudățenie să alăptezi? Dacă ditamai companiile s-au chinuit să facă pe cale industrială laptele praf la fel ca laptele de mamă? Zău dacă înțeleg… e ca și cum toată lumea s-ar uita urât la mine că folosesc un parfum sau o haină originală, dar ar fi mult mai ok dacă aș folosi un fake.

Irina Barbu

5 gânduri despre „Cugetarea săptămânii

Adăugă-le pe ale tale

  1. Nu o sa faca in veci laptele praf intocmai ca laptele matern. Pot sa se chinuie 100 de ani. Eu nu am intalnit (inca) persoane care sa creada alaptarea ciudata.

  2. Buna, alaptez bebelusul meu de aproape1 an, fara 1 sapt, nimic nu-mi face mai mare placere decat sa-l vad cum papa tzitzi si acum cu mare pofta insa dupa nastere am ramas cu o retentie de apa si cu picioare umflate pt care nu pot lua nimic insa am auzit de drenaj limfatic care ar ajuta insa si acesta este controversat. Ce ma sfatuiti sa fac?
    Multumesc

    1. Ce înseamnă că nu poti lua nimic ? Ce tratament ti-a fost recomandat ?
      Aici pe blog este un articol despre compatibilitate tratamentelor medicamentoase in alaptare. Multe dintre tratamente sunt compatibile doar ca medicii nu sunt updatati cu informatia.

    2. Buna, Claudia. Drenaj limfatic manual este folosit uneori se pare cu succes si in cazul sanilor angorjati (se pare ca indepartarea excesului de limfa din zona sanilor ajuta la curgerea mai usoara a fluxului de lapte.) Totusi drenajul limfatic in cazul sanilor ridica semne de intrebare din cauza pericolului de canale blocate (prin masaj viguros se pot bloca unele canale, aceste canale blocate putand degenera in mastita sau abces). Dar daca se practica chiar si asupra sanilor, la picioare nu vad ce pericol ar putea aparea. Masajul in general e privit cu scepticism in timpul alaptarii pentru ca teoretic s-ar excreta toxine in lapte. In realitate chiar si cand alergam sau facem treaba in casa, cand mergem la sala sau la sauna, unele toxine ajung in lapte dar nu e o cantitate ingrijoratoare. In cel mai rau caz laptele isi schimba putin gustul, devenind putin mai sarat, dar in niciun caz nu e motiv de intarcare. Esti sigura ca acest drenaj va rezolva problema? Ai facut investigatii necesare? Se poate ca retinerea de apa sa fie un simptom al unei afectiuni si nu afectiunea in sine, deci drenajul sa nu ajute pe termen lung.
      Silvia Nicoara

Lasă un comentariu

SUS ↑

La Leche League GB

Resurse pentru suport in alaptare

Ramona Bunescu

Resurse pentru suport in alaptare

Alex și David cresc

Resurse pentru suport in alaptare

International BreastFeeding Centre

Resurse pentru suport in alaptare

KellyMom.com

Resurse pentru suport in alaptare

peaceful parenting

Resurse pentru suport in alaptare

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.