Ziua Internationala a Consultantului in Alaptare IBCLC

Miercuri, 5 martie, de la ora 11, Asociatia Alapteaza! Timisoara va invita sa celebram impreuna Ziua Internationala a Consultantului in Alaptare IBCLC.

Detalii eveniment aici.

Asociatia Alapteaza sustine necesitatea recunoasterii meseriei de Consultant in Alaptare in Romania.

Asociatia ProMAMA a facut demersurile necesare la Ministerul Sanatatii pentru recunoasterea acestei meserii. De asemenea, ProMAMA face un apel public pentru semnarea petitiei “Alapteaza, Romania!”.

In prezent, in Romania sunt 20 de Consultanti Certificati International in Alaptare. Acestia sunt pregatiti si formati de Dr. Marta MURESAN, coordonatorul pentru Romania, primul consultant certificat international din tara noastra.
In multe tari din Europa consultantii in alaptare sunt de multi ani recunoascuti si angajati in maternitati si spitale, facand parte din echipa medicala si avand un rol covarsitor pentru succesul alaptarii.

In fiecare an, in prima zi de miercuri din luna Martie se celebreaza Ziua Consultantului in Alaptare Certificat International, cand se vorbeste de importanta si rolul consultantului pentru succesul alaptarii.

Despre Consultantul in Lactatie Certificat International (IBCLC – International Board Certified Lactation Consultant)
–––––
Cine este IBCLC?

Acea persoana care dispune de cunostintele si calificarea necesara pentru a preveni si rezolva problemele care apar in alaptare. Singura acreditare recunoscuta in toata lumea.

Cine poate deveni IBCLC?

Orice persoana cu studii superioare, cu pregatire medicala sau studii care sa echivaleze, care a urmat un curs de pregatire teoretica de minim 90 de ore, la nivel academic, care are cel putin 1.000 de ore de practica in domeniu alaptarii si al lactatiei umane si care a promovat examenul la nivel international.

–––-
Petitia “Alapteaza, Romania!” este disponibila aici: http://www.petitieonline.net/petitie/alapteaza_romania_e_dreptul_nostru_-p07352149.html.

Despre Asociatia ProMAMA

Asociatia ProMAMA este singura institutie din Romania si a treia din Europa acreditata la nivel international LEAARC (Academia Americana de Pediatrie, Asociatia Internationala a Consultantilor in Lactatia – ILCA, Bordul International al Examinatorilor Consultantilor in Lactatie – IBLCE) pentru a sustine cursul de 90 de ore, “Educatie in Lactatie (Education in Lactation)”, in vederea pregatirii specialistilor.

Alaturi de pregatirea profesionistilor, ProMAMA este prima organizatie din Romania care ofera servicii complete de pregatire si suport in alaptare: cursuri, consultanta in alaptare, grup de suport gratuit pentru gravidele si mamicile ce isi doresc sa alapteze.

Lasă un comentariu

SUS ↑

La Leche League GB

Resurse pentru suport in alaptare

Ramona Bunescu

Resurse pentru suport in alaptare

Alex și David cresc

Resurse pentru suport in alaptare

International BreastFeeding Centre

Resurse pentru suport in alaptare

KellyMom.com

Resurse pentru suport in alaptare

peaceful parenting

Resurse pentru suport in alaptare

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.