De ce iubim grupul Alapteaza!

Am intrebat mamele de pe grup cum le-a castigat acest grup increderea, in special in ceea ce priveste alaptarea, ce anume le face sa aiba incredere in sfaturile si recomandarile de aici si nu ale altora, fie ei parinti, alte rude, vecini, chiar cadre medicale. Le-am intrebat daca au reusit sa alapteaze cu succes sau sa treaca peste momentele grele datorita sfaturilor de pe grupul Alapteaza!, si iata ce raspunsuri am primit:

Alexandra2

Andrea A: Raspunsurile de aici au efect – avem „n” cazuri de succes dupa dificultati mai mici sau mai mari – iar punctul de plecare al sfaturilor e „Poti sa alaptezi, te impiedica doar ceva peste care poti sa treci in acest fel” si nu „Ei da, s-ar putea sa nu fii in stare sa alaptezi, incearca totusi asta si asta, poate ajuta”.

Maria CI: Cand toata lumea imi spunea ca nu e normal sa ceara atat de des la san, aici am fost linistita si am aflat si despre puseu (avea 3 luni fetita). Nici sotul nu credea, dar m-a lasat pe mine sa decid. Eu o dadeam intr-una ca este puseu si nu ii suplimentez cu lapte praf – desi cei din familie credeau ca imi infometez fetita si ma indemnau sa ii fac macar o sticla sa se linisteasca! Rezultatul: dupa 3 zile fetita s-a linistit iar lactatia s-a reglat exact cum am fost sfatuita de voi si de Rox Dudus! Cum sa nu am incredere ?!?! Cand am experimentat pe propria piele sfaturile voastre! Acum avem 14 luni si alaptez in continuare pana la autointarcare!

Alina Gabriela A: Sentimentul ca fac bine ceea ce fac si increderea in mine care a crescut (dupa ce am intrat in acest grup) in privinta alaptarii. Stiu ca lapticul meu e cel mai bun pentru bebe, ca locul lui e la sanul meu, langa mine in pat si ca locul meu e langa el.

Ramona-Andreea S: Cine ar fi crezut ca piticii pot face „greva”?? Datorita voua am aflat si de puseul de crestere si sper ca cu ajutorul vostru sa putem continua cat mai mult, in ciuda faptului ca familia si prietenii cred ca alaptarea+ naveta+ serviciu+ garzi= imposibil. Pentru puiul meu voi gasi mereu energia necesara. Multumesc mamici!

Emma-Theodora B: Datorita VOUA am reusit sa alaptez exclusiv de la nastere. Astrid a papat laptic imediat ce am iesit din cezariana (pentru ca da, se poata alapta exclusiv dupa cezariana), s-a atasat perfect, nu am avut rani, probleme de niciun fel. Nu avem biberoane, suzete etc. Nimeni nu mi-a dat niciun sfat, si daca cumva am primit unul, l-am putut bloca cu argumente documentate si lumea a crezut in informatiile oferite de mine. Va multumesc! Voua si in special Raluca Donciu si Andreea Voicila!

Asha K: Acest grup m-a ajutat sa depasesc momentele cand credeam ca nu am lapte, sa inteleg ca limitele sunt de fapt mult mai sus decat imi imaginam, ca laptele pentru bebe este o normalitate si nu o exceptie.

Oana B: Pentru ca toate sfaturile primite aici merg la suflet, se pliaza pe natural si firesc, perfecte pentru pui mic si o proaspata mamica.

Miha S: Medicii (sunt si exceptii) si familia sunt cu o mentalitate ciudata care nu ajuta o proaspata mamica (mai ales in perioada critica din primele 2-3 luni). Daca plange copilul, inseamna ca nu ai lapte (in capul lor). Saca suge prea mult (mai putin de 2 ore distanta) inseamna ca nu e bun laptele si nu e consistent si bebe nu se satura (in capul lor) si multe altele. Am avut si eu de tras cu asta. Eu am intrat in acest grup ca sa capat incredere. E bine sa stii ca nu esti singura si nu e chiar asa cum cred unii. Chiar daca am intrat in grup cand bebe meu avea 1 an, tot ma ajuta acest grup sa trec peste alte preconceptii ale familiei si medicilor, cum ca laptele nu mai e bun dupa 1 an. Piciul meu face imediat 1 an si 2 luni si nu am de gand sa ma opresc. Si nici el nu da semne sa vrea sa se intarce singur. Ne place la amandoi, si e cel mai minunat sentiment.

Cosmina RS: Aici am gasit raspunsuri la intrebari pentru cei peste 1 an, am inteles ca sunt puseuri si dupa aceasta varsta. Recomandarile de medicamente permise sunt un lucru minunat, nu forteaza mamica la intarcat. Nu sunt pentru dat tratament pe net dar asa au deschis ochii multe mamici ca se poate lua medicamentul x chiar daca alaptezi. Plus info despre greva suptului ce e confundata cu „nu se satura”.

Adelina Mihaela F: Eu de aici am ştiut cum sa il pun la sân corect şi m-am convins ca voi putea alapta fără probleme – eram speriată că nu voi reuşi – iar dupa o spitalizare pentru apendicită când bebe a avut trei săptămâni am reuşit sa alaptez în continuare cu succes cand am mers acasă, fără sa fie nevoie de completare nici măcar o data, deşi cei din jur insistau sa îi dau „măcar seara” un biberon, lucruri pentru care chiar va sunt recunoscatoare!

Alina Elena M: Pentru ca sunt exact cum gandesc si eu, mai mult sau mai putin. pentru ca suntem mame noi si nu de acum 30 de ani cand se incepea diversificarea la 3 luni si primavara la 20 de grade eram infofolite pana in gat, ca nu cumva sa ne traga curentul. Pentru ca nu ne chinuim copii sa stea intre perne de la 4 luni si pusi in premergator de la 6. Pentru ca suntem aceasi generatie de mame faine.

Tina PM: Pentru ca rezona de la inceput cu ceea ce simteam eu ca trebuie sa fac (alaptare la cerere in speta), asa ca am aderat la un grup cu „individe” asemanatoare mie. Mai departe, in cazul altor probleme, adiacente sau nu alaptarii (mai ales referitoare la educarea copilului si relatii cu familia) am gasit raspunsuri diverse, dar in general acceptabile, asa ca am putut observa cum gestioneaza si alte femei situatiile prin care trec eu. Mi-am imbogatit si prieteniile, chiar daca nu sunt stranse, stiu mereu ca am cu cine sa discut in aceeasi termeni despre copii, iar in ceea ce il priveste pe fiul meu cred ca va avea un cerc de prieteni crescuti cam cu aceleasi credinte. Imi place ca este promovata natura, pe care, crescand si traind intr-un oras pe care nu l-as parasi usor, o simt destul de departe dar totusi, printr-un trai natural, o poti aduce si intre pereti. Sunt mereu ochi si urechi, chiar daca nu si vorbe (timpul este limitat si de activitatile personale si de copil) pentru ca ceea ce invat de aici este cum sa rup barierele socio-culturale in ceea ce priveste relatia parintilor cu copiii. Alaptarea prelunga este una din limitele de care m-am lovit, dar, avand suport continuu si invatand din experientele altora voi iesi din ele (daca nu cumva am facut-o deja). Chiar daca este un grup dedicat alaptarii, aceasta merge de mana cu un stil de viata si de crestere a copiilor bland, ceea ce duce la relatii armonioase, atat in familie cat si cu exteriorul. Pe acest grup ma simt motivata si confirmata, ceea ce ma face sa nu imi doresc sa ma inscriu si sa fiu acceptata in alte cercuri in care poate nu m-as simti la fel de libera in ceea ce priveste alaptarea si cultivarea cu blandete a relatiilor intrafamiliale.

Moni D: Am intrat pe grup din dorinta de informare. Eram gravida si imi doream sa citesc cat mai mult despre sarcina, nastere, alaptare, sa fiu cat mai informata. Efectiv imi facea placere sa ma informez despre subiectele astea. Citind informatiile de aici, mi-am dat seama ca sunt argumente cat se poate de logice – ma refer aici in special la tot ce inseamna alaptare la cerere, procesul de formare al laptelui, pusee de crestere etc. Si aplicand ce am citit, mi-am dat seama ca – SURPRISE! IT WORKS – si ca nu am ramas fara lapte la 3 saptamani/2 luni/3 luni cum tot aud la alte mamici de cand ma stiu. Astfel am prins incredere in grup si in sursele sale de informare. Iar curentul AP pur si simplu mi se potriveste! Poate daca nu ma informam de pe grup n-as fi stiut ca trebuie sa alaptez la cerere si nu la program, dar cu siguranta nu mi-as fi lasat fetita sa planga.

Dana C: Pentru ca pe grup totdeauna se primesc atat raspunsuri bazate pe experienta personala, cat si raspunsuri bine documentate si link-uri spre materiale de calitate.

Monica Alexandra C: Spiritul de turma! 🙂 nu are cum sa „greseasca”! ATAT DE MULTE PERSOANE LA UN LOC si practica si experienta isi spun cuvantul!:) Am intrat initial pentru ca nu stiam cat sa ii dau completare cu lapte praf fetitei mele, dupa ce o alaptam la san…si acum am ajuns sa o alaptez exclusiv!:))

Luminita M: Ce se spune/ practica in grup e in rezonanta cu ce simt/stiu ca e bine pentru puiul mic. Apoi informatiile extrem de bine documentate, AP, recomandarile OMS si muuuulte chestii de elementar bun simt fac ca reteta spre o alaptare lina si o dezvoltare a bebelinei armonioasa sa fie perfecta

Raisa Ramona B: Am aflat de grup inainte sa nasc, dar atunci poate nu am acordat atat de multa importanta, insa cand am avut puiutul in brate am stiut ca trebuie sa ii ofer cat mai mult timp licoarea magica. 8 zile cat am stat in spital in loc sa dorm am citit intens informatiile de pe grup. Asa am trecut mai usor peste toate greutatile, cu ajutorul vostru. Puiul meu nu a baut pic de lapte praf datorita sfaturilor de aici. In paralel mai verificam si din alte surse informatiile pana am capatat incredere deplina in grup. Unii poate ne considera nebune, fixiste, extremiste dar nu facem decat sa ne ocrotim puiutii cum stim mai bine. De ce sa nu ii dau lapte materm daca pot, iar cu banutii economisiti sa ii cumpar tot felul de lucrusoare utile sau sa ne plimbarim in concediu. Multumesc grupului !!!

Mirela D: Pentru ca sunt sfaturi de la mama la mama, din suflet. Pentru ca functioneaza foarte mult puterea exemplului. Daca alte mamici pot, si eu trebuie sa pot! Si aici am gasit tot ce aveam nevoie, informatii, sprijin, incredere. Multumim!

AnaMaria J: Cu ajutorul vostru am invatat ce este alaptarea cu adevarat! Atasarea corecta, purtarea corecta a unui bebelus, ce pot face in caz de urgenta , ca ar trebui sa dorm cu puiul meu. Datorita grupului am o viata fericita cu puiul meu. Va multumim din toata inima!

Irina F: Din start am pornit cu ideea ca nu pot avea incredere in medici. Sper sa nu supar vreun medic de pe grup. Din cauza proastei informatii, am ajuns sa am supralactatie si medicul imi spunea sa ma mulg in continuare, cat pot de mult. Noroc ca am chemat consilierul de lactatie si mi- a zis ca medicul vorbeste prostii cat casa. Si daca in medici nu aveam un sprijin, l-am cautat aici, pe grup. Am aplicat ceea ce scriau mamicile in fiecare zi, in sute de postari aceleasi idei. Au functionat perfect. Asa am ajuns sa am incredere maxima in aspecte ce tin de alaptat. Mie mi-e bine datorita voua, la fel si puiului meu. Pe scurt, increderea in grup mi-a fost construita treptat si sigur. Multumesc din suflet!

alina 3

Adela S: Datorita sprijnului primit inca de la primul strigat de ajutor. A contat enorm, stiam ca inceputul e greu si grupul m-a indrumat in directia buna ori de câte ori aveam nevoie. Mamicile au fost saritoare sa vina sa ne ajute cu alaptatul. Cum sa nu iubesti si sa ai încredere în grup? Grupul Alăptează! este cea mai bine intenționată prietena si stii sigur ca telul este aceelasi….de a creste copii frumoși și sănătoși.

Ana Maria Lia I: Si eu datorita voua am aflat ca poti lua diferite tratamente fara a intarca copilul.

Cristina V: Încrederea mi-au câștigat-o fetele „vechi”, mămicile de pe grup care cu atâta dedicare si slujire dăruiau si dăruiesc proaspetelor mămici din experiența lor si ce mi-a plăcut si mai mult e ca fiecare sfat ce l-am primit a venit însoțit de argumente bune, studii, link-uri. Datorită grupului Alapteaza! am reușit sa alaptez exclusiv si sa pot sa am încredere ca laptele meu ii este suficient fetiței.

Vali O: Cand fetita mea avea doua luni am inceput sa ii dau lapte praf pentru ca simteam ca nu am suficient lapte, ca fetita nu se satura la san. Ma simteam dezamagita de mine si trista din cauza ca nu imi pot hrani copilul la san. Mama a fost chiar incantata ca am fost de acord sa ii dau fetitei lapte praf pentru ca astfel putea ea sa ii dea sa manance, eu insa m-am decis sa cer sprijin si sfaturi pentru ca doar la asta ma gandeam si nu imi mai gaseam nici zambetul. Mi-am spus of-ul aici, pe Alapteaza si in scurt timp au inceput sa curga sfaturi, intrebari, incurajari. Fetele ma intrebau punctual lucruri pentru a se lamuri exact care este de fapt problema. Mi-au spus ca pot, mi-au dat curaj, mi-au dat incredere, au facut bloc comun si m-au sustinut. Dupa ce am citit comentariile lor am renuntat la dezamagire, la frica, mi-am luat cu mult curaj rolul de mamica si mi-am pus copilul la piept. Primele 24 de ore au fost mai grele, mama insista sa ii dau copilului lapte praf, eu in schimb, incurajata de comentariile voastre, l-am luat pe nu in brate si am simtit convingerea ca pot sa imi alaptez copilul fara probleme. Si asa a fost! Va spun sincer, cu mana pe suflet, mi-ati dat curajul de care aveam nevoie, toate ati fost umarul pe care mai intai am avut nevoia sa plang si apoi umarul pe care s ama sprijin in frumosul rol de mama care isi tine copilul la piept si il alapteaza! Am stiut ca voi reusi pentru ca voi mi-ati argumentat fiecare incurajare cu trimiteri la diverse articole de gen, la filmulete, da, parte din raspunsurile voastre au fost stiintifice. Dar, cu riscul de a ma repeta, curajul l-am luat de la voi, din cuvintele voastre, din siguranta si darzenia cu care, toate la un loc, pe aceeasi voce, mi-ati spus ca pot. De fapt, mi-ati spus ca e imposibil sa nu pot. Si v-am crezut! Si acum frumoasa mea fetita are 3 luni si 2 saptamani si suntem pe alaptare exclusiva, chiar daca pediatra mi-a spus sa ii dau o masa de lapte praf pe zi pentru ca in ultima luna a luat „doar 750 de grame”. Eu stiu insa mai bine, si stiu pentru ca voi existati si pentru ca v-ati unit vocile si v-ati rupt din timpul vostru sa imi fiti alaturi, sa imi readuceti zambetul pe fata si sa ii dati copilului meu dreptul la alimentatia sanatoasa. Va imbratisez si va multumesc!

Grupul „Alapteaza” mi-a dat cel mai important lucru – polita de asigurare de sanatate a copilului meu – si admir cu invidie constructiva fetele, mamele, doamnele, sufletele care au gandit acest grup, care il administreaza. Traim vremuri in care nu mai stim sa fim uniti, dar dragostea pentru copiii nostri si nevoia noastra, a mamelor, de a-i creste sanatos, ne-a adus aici pe fiecare in parte dintre noi, si eu sunt castigatoarea! Ma puteti considera un caz al vostru pe care l-ati rezolvat cu succes. Ma inclin in fata voastra, va pup pe fiecare in parte si ma bucur ca Andreea a avut incredere in mine si daruirea de a ma invita in grup. Va spun tuturor: sunteti minuni, ati daruit viata, v-a harazit Dumnezeu, sunteti intelepte si puternice si stiu ca generatia copiilor nostri are sanse la o viata frumoasa pentru ca voi, mamici frumoase, va cresteti copiii frumos, armonios, sanatos, cu dragoste si cu intelepciune. Sa fiti sanatoase, aveti grija de sanatatea voastra, ramaneti tinere si frumoase. Iar daca uneori viata va duce pe carari ale tristetii, saditi acolo flori si bucurati-va ca ati mai trecut printr-o experienta. Pe voi v-a ales Dumnezeu sa daruiti viata, sunteti parte importanta a Universului, pentru ca voi sunteti stapanele iubirii, sunteti iubire.

Anamaria B: Nu mai stiu sincer cu exactitate. Dar cred ca m-au convins comenturile documentate, cu link-uri, cu trimiteri la site-uri de specialitate, incurajari de la alte mame ca se poate, documentele de la files etc. Cred ca au fost mai multi factori.

Iustina A: Mai presus de toate informațiile, sfaturile și recomandările găsite și primite aici pe grup, cel mai tare ați reușit să-mi dați încredere. Încredere că mă voi descurca și că va fi lapte pentru puiul meu. Înainte de a adera la grup, încă din sarcină, persoanele din jur aveau grijă să sădească în sufletul meu tot felul de îndoieli, să-mi fie frică că „vei pierde laptele”, „nu se va sătura cu laptele tău”, laptele să nu-ți fie prea „slab”, ori prea „gras”, „dacă nu reușești să scoți nimic cu pompa înseamnă că nu ai lapte” etc. Aici am aflat prima dată că e nevoie să fiu relaxată și încrezătoare pentru un start bun, că laptele meu e perfect pentru copilul meu, nu va plânge la început că „moare de foame”, atâta timp cât udă scutece (deși dacă nu aș fi aflat aici asta, cu siguranță credeam că e nevoie de completare), am trecut cu bine datorită vouă peste fiecare puseu, hop și cu o confirmare că lactația chiar se formează după principiul cerere-ofertă. Mi s-au confirmat/infirmat multe mituri și uite-ne ajunși la 9 luni, un voinic trecut de 12 kg. Asta a contat cel mai tare pentru mine și vă mulțumesc, faptul că am știut încă din prima oră după ce mi l-au pus pe piept ce am de făcut.

Ella S: Pentru ca voi scoateti lapte si din piatra seaca! Nu-i asa Anca Maria? Pentru ca pentru voi important e copilul si mama, pentru ca datorita voua multe mamici alapteaza, pentru ca aveti rabdare, oferiti sprijin si incurajati mamele sa aiba incredere in ele. Pentru ca ai nostri copii nu plang! (Cred ca intelegeti la ce ma refer). Eu din fericire nu am avut probleme pana acum cu alaptatul, exceptand momentele de oboseala, dar va citesc, va urmaresc si incerc sa transmit mai departe tot ceea ce invat de la voi.

Otilia B: Pentru ca nu sunt niciodata singura! Si in primul rand pentru ca ma ajutati sa-mi dezvolt propriul manual de instructiuni (pentru bebe). Am incredere in suportul informational ce mi se ofera si datorita faptului ca voi, fondatoarele acestui grup, aveti o baza de informatii ce ofera raspuns cam tuturor intrebarilor. Si in primul rand am incredere, pentru ca va simt aproape, simt ca fac parte din grupul „super mamici”

Andreea Irina D: Eu o s-o spun foarte simplu. Pentru multe mămici, Alăptează! a avut rolul de a le ajuta să nu dea lapte praf la bebe. În cazul meu, Alăptează! a avut rolul de a mă ajuta să nu dau DOAR lapte praf la bebe, din cauza problemelor medicale la sâni. Fără voi, acum eram una din mamele „normale” care hranea copilul cu biberon cu lapte praf. Datorită vouă însă am aflat ca bibe e un mare dușman al stimulării sânului. Păi când mi-a spus mie Adina „orice ai face, să nu îi dai cu biberonul”, mi s-a părut ciudat sau de-a dreptul aberant „dar cu ce să-i dau??”. Și uite așa, fetița mea a primit lăptic din linguriță la început, apoi din seringă, apoi am aflat de SNS, mi-am confecționat singură unul și în felul ăsta fetița mea a primit puțin lapte matern zilnic, acum având aproape 6 luni. Lucru care evident nu s-ar fi putut dacă îi dădeam bibe. Alăptează! m-a învățat despre cum se formează lăpticul în sâni (cerere-oferta), despre pusee, despre greva, despre ceai, chestii tabu pentru minim 8 din 10 femei, la orice sondaj aleatoriu am face. Sunt mândră să fac parte din grupul ăsta! E parte din sufletul meu, iar Amalutza mea va ști de voi când va fi mare! Vă datorează vouă porția zilnică de anticorpi primită de la mami!

Ramona P: Mie Denisa si grupul Alapteaza mi-au schimbat viata mie si fetitei mele… Am ajuns pe grup cand eram la inceput cu alaptatul si nu aveam nici minima informare despre asta dar mi-am dorit mult sa alaptez pentru a-i oferi fetei mele ceva mai bun decat praful din comert. Apoi au inceput problemele cu sanii…de toate am avut si pe toate le-am trecut cu ajutorul incredibil al mamicilor mai experimentate, pe parte „stiintifica” in principal si al mamicilor proaspete, ca mine, pe partea de corazon ;)) Nu e o delimitare stricta, doar ca imi aduc aminte mai mult asa… Aaaa, si imi mai aduc aminte ca mamicile cu state mai vechi inserau si glumite si aspecte povestite atat de amuzant si cu incredere in ele si in toata minunatia asta de bebelusie alaptata. Le invidiam pentru curajul si dezinvoltura lor. Iar in timp am ajuns la vorba lor, am vazut cum se concretizeaza sfaturile primite pe grup, cum prinde contur totul. M-am pierdut in amintiri si nu am mentionat ca datorita grupului nu am suferit inca o operatie la san (abces) si din recomandare in recomandare (Codruta Brustur ) am ajuns la salvarea mea si a fetitei mele care a scapat de intarcare, respectiv lapte praf recomandate de fosta mea doctorita. Si am ajuns pe mainilr magice ale Lilianei Tudose. Va multumim toti cei din micuta noastra familie!

Andreea T: Eu nu am avut deloc probleme in alaptare si nici de sfaturi n-am avut nevoie si asta pentru ca am citit inca din sarcina despre problemele altor mamici si sfaturile de pe grup asa ca stiam la ce sa ma astept. Faptul ca gasim nu numai informatii ci si suport real aici pe grup, spre deosebire de „binevoitorii” din jur care repeta si ei ce au auzit de la altii si care nu au reusit sa-si hraneasca copiii cu lapte matern m-a facut sa am incredere in voi si nu in ei. Plus ca tot ce se promoveaza aici parca e ca o imbratisare calda (venita ca o confirmare cu ceea ce simteam ca ar trebui sa fie normalul) spre deosebire de dusul rece de la cei din jur.

Alina M: Informatiile corecte, argumentate stiintific, admine dedicate si corecte, in perfecta concordanta cu valorile mele. Pana sa ajung pe grup, din fericire, prin cautarile mele ajunsesem deja la informatiile corecte despre alaptare, dar prin participarea la viata de zi cu zi a grupului am capatat incredere in mine sa aplic tot ce invatasem. Desi startul nu ar fi fost ideal pentru mamele neinformate, eu cu cezariana, fetita aproape doua zile la incubator cu repaos alimentar, branula, perfuzie antibiotic, pot afirma ca avem o alaptare lina. Atasare corecta din prima ora, fara ragade, fara furia laptelui, fara canale infundate, fara muls, fara biberoane, fara suzeta, multa incredere. Ce am observat atunci cand povestesc despre grup si alaptarea corecta altor mamici care au esuat in alaptare, obtin reactii de genul: ai avut noroc ca tu ai avut lapte, ai avut noroc ca fetita nu a avut colici, ai avut noroc ca a ta suge, ai avut noroc ca nu ai facut rani, ai noroc ca nu plange, ai noroc ca o poti alapta noaptea fara sa te trezesti, tot meritul este al norocului nu si al informarii corecte! Daaa sunt o norocoasa dar norocul nu pica asa din cer cum cred ele, am avut noroc sa ma informez corect si sa ajung pe grup

Ana-Maria A: Iubesc grupul asta. M-a ajutat de cate ori am avut nevoie, si in proportie de 80% am urmat sfaturile mamicilor. Ma bucur ca buna mea prietena Andreea m-a recomandat pentru a fi acceptata. Va multumesc pentru ca sunteti aici pentru noi.

Nicoleta Cristina N: Eu eram cat pe ce sa intrerup fata pe la un an si un pic, din cauza gurilor care le stiau pe toate. Din fericire am dat de grupul asta asa pur si simplu, poate asa a fost sa fie, nu degeaba am fost acceptata si ma bucur si multumesc, am continuat sa alaptez si continui, am incredere in experietele mamicilor, avem 19 luni de tzatzi.

Diana

Codruta B: Fetelor va multumesc ca existati

Cristina B: Ce as mai putea spune, cand am gemeni prematuri, alaptati?
Desi cazusem in capcana suplimentarii, din cauza oboselii crunte si a stresului ca „trebuie sa ia in greutate” (adevarul e ca la noi era crucial, ajungand acasa cu doar 2 kg de fiecare), am inteles destul de repede ca este doar o capcana si nu un ajutor real, pe termen lung.  E drept ca ardeam de dorinta de-a pune copiii la san, era ceva visceral inca din timpul sarcinii si pentru ca visul imi fusese deturnat de nasterea prematura, determinarea mea era direct proportionala cu amanarea fortata de imprejurari.
Multe am citit pe Alapteaza! In fiecare zi deschideam Facebook-ul nerabdatoare sa vad discutii despre diverse subiecte de interes.
M-am regasit in atatea postari, incat nici nu mai trebuia sa intreb eu. Aveam deja raspunsurile. Cred ca asta imi place cel mai mult la acest grup.
Asta si faptul ca ideologia grupului a venit in intampinarea propriilor mele idei despre cresterea copiilor. Respect, dragoste, rabdare, caldura, apropiere, atasare, blandete, comunicare, intelegere. Sunt cateva dintre „uneltele” cu care ne incurajam reciproc, aici, sa lucram in relatia cu copiii nostri.
Increderea in sfaturile de pe grup am capatat-o ascultandu-mi inima si folosindu-mi logica.
Apropo, nu exista niciun grup mai bine documentat si mai dotat cu articole.
Sfaturile in ceea ce priveste alaptarea au dus la doi copii „dezbiberoniti” la 2 luni (corectate) si alaptati exclusiv pana la 6 luni (corectate), iar in prezent, desi am inceput diversificarea, sanul este – cum e firesc – 99% din hrana lor.
Cum as putea sa urmez sfaturile medicilor, cand cel mai recent mi s-a spus de catre o doctora sa nu cumva sa „fac prostia” de a alapta minim 2 ani (cum imi doresc)? I-am spus ca fix asa voi face. E „prostia” mea si mi-o asum :))
Of, as scrie un roman… Nu stiu daca am atins toate aspectele care fac din acest grup o comunitate atat de frumoasa.
Cu adanca recunostinta, o mama implinita.

Lavinia V: E aur curat grupul Alapteaza, cel putin pentru mine. Am fost adaugata grupului cand aveam 22 de saptamani de sarcina, de prietena mea Andreea J. careia inca odata ii multumesc. Am digerat repede tot ce era la files si apoi zilnic am citit post-urile mamicilor. Datorita voua am putut alege un pediatru pro-alaptare, am putut alapta din prima zi in care am nascut si am avut vointa necesara si credinta ca am lapte suficient pentru copilul meu, care de altfel a refuzat inca din spital orice completare de lapte praf. Am gasit raspunsuri la mai toate intrebarile mele si am invatat sa respect „alaptarea” si sa fiu foarte recunoscatoare pentru copilul pe care il am si pentru ca pot sa il alaptez cand vrea ea si oriunde vrea ea. Eu una respect toate mamicile acestui grup si le multumesc ca exista.

Camelia I: Voi o faceti! De aia va iubesc, pentru ca voi va faceti timp pentru noi, ne raspundeti chiar daca s-a mai discutat de zece ori acelasi subiect si cautati informatii atunci cand e un subiect nou. De 2 ani, de cand sunt pe grupul asta, am ajuns sa va cunosc, va cunosc copilasii, obiceiurile si nici nu a fost nevoie sa va vad vreodata. Sunteti deschise si sociabile, sariti intotdeauna in ajutorul nostru. Cum sa nu avem incredere in voi? Eu una, am deocamdata mult mai multa incredere in voi decat in pediatra noastra…si asta nu inseamna ca nu imi duc copilul la control in caz de ceva, dar ma consult si cu voi sa fiu sigura ca ea a procedat cum trebuie, sau ii propun ei alte variante si ea e de acord si recunoaste ca nu le-a luat in considerare. Va admir pentru ca munca voastra enorma din interiorul grupului nu se rezuma doar acolo, voi mai administrati si un blog, faceti filmulete, calendare, pliante, conduceti o asociatie, organizati evenimente, raspundeti la telefoanele mamelor disperate, mergeti la ele la spitale sau la domiciliu si le ajutati. Si nu o faceti pentru castiguri materiale, o faceti pentru ca va doriti o viata mai buna pentru puii de om. Eu va recomand cu toata caldura tuturor gravidelor sau mamicilor la inceput de drum, va pomenesc in atatea situatii incat si cei ce nu au legatura cu grupul va cunosc. Sunt mandra ca am ajuns in familia Alapteaza!

Raluca AP: Pentru ca sfaturile astea iti dau solutie sa alaptezi, sa continui. Nu sa te opresti. De oprit te poti opri oricand. Si oricine poate sa-ti zica NU (si vanzatoarea de la coltul strazii, si un necunoscut, si un nepriceput, etc). De la un specialist ai nevoie de solutii, nu de „NU se poate”. Daca vrei sa faci asta, alegi natural solutia celui care te face sa treci de problema si sa continui. Nu pe cea a celui care te face sa ratezi.

Betty MC: Cand am aderat la grup avea bebe deja vreo 3 luni, desi din totdeauna mi-am dorit si am avut in minte ca vreau sa alaptez daca ma ajuta Dumnezeu, am alaptat exclusiv si inainte de a adera in grup, dar apoi am aflat ca nu alaptam la cerere tot timpul si multe lucruri de schimbat si invatat in alaptare, care au fost utile si au imbunatatit alaptarea, deoarece eram „fara experienta”. Noi probleme mari nu am avut doar cand a refuzat cea mica un san si cu perseverenta am reusit. Imi place ca aici pe grup cand ai o problema INTAI esti incurajata, apoi se gasesc cauzele si solutiile, si ceva ce am inteles cu timpul „ca orice e posibil in alaptare, nu dispera” multumesc pentru sfaturi si ajutor.

Andra T: Informatii stiintifice, din surse de specialitate/recomandate si de forurile internationale, admine foarte informate.

Carina D: Multumesc adminelor acestui grup pentru ca au sarit imediat in ajutor atunci cand le-am solicitat si m-au incurajat sa continuu alaptarea, chiar daca aveam impresia ca fac ceva gresit si de aceea bebe plange. copilul meu are 2 luni si il alaptez exclusiv, a crescut foarte bine si ne laudam ca am trecut peste puseul de la 3 saptamani (care a durat 7 zile grele) fara biberon:D

Alexandra U: Datorita acestui grup bubulina mea nu cunoaste gustul laptelui praf. Cred ca datorita voua am reusit sa ma cert cu doctorii si asistentele din maternitate (privata) pentru ca ea sa nu primeasca „completarea cea de toate zilele”. Daca nu eram informata inca de dinaintea nasterii, probabil as fi acceptat „sfatul mediicului”. Alapteaza! este cea mai buna sursa de informare/documentare cand vine vorba de alaptare! Felicitari!

Adriana N: Datorita grupului acum la 6 luni, azi implinite, alaptez exclusiv si-mi inteleg altfel copilul. Asa am aflat ca nu trebuie sa mai cedez in puseele de crestere in fata biberonului cu lapte praf si sa-mi ascult copilul cand vrea sa stea doar la san. Datorita grupului am avut incredere in mine si forta necesara sa inchid gura sfatuitorilor. Am aflat de greva suptului care din fericire ne-a ocolit deocamdata. Si cel mai important am aflat ca mai sunt copii ca al meu.

Corina M: Iubesc acest grup pentru ca m-a facut sa inteleg ca este complet normal tot ceea ce simt si imi doresc sa fac cu copilul meu: sa dormim impreuna, sa o iau in brate de fiecare data cand ea isi doreste, sa o adorm eu in fiecare seara…si multe altele despre care societatea din ziua de azi si lumea din jur iti spune ca nu e bine sa le faci, iar eu am simtit.o pe pielea mea… Datorita acestui grup am aflat ca fetita mea e perfect normala chiar daca nu a luat in greutate conform graficelor (apropo, acum a inceput sa fie prea grasa :)))) are 8 kg la 9 luni, e alaptata exclusiv pentru ca nu inghite solide de nici un fel si pune pe ea cate juma de kg pe luna 🙂 Deci… este cel mai bun grup posibil de unde te poti informa in privinta alaptarii, imi pare rau doar ca am aflat despre el cand avea fetita vreo 2-3 luni si pana sa-l descopar ma luptam cu sentimentele mele care erau impotriva a ceea ce zicea lumea din jurul meu…

Carmen F: Am descoperit grupul intamplator prin recomandarea altei mamici cand bebe avea 4 luni. Noi locuim in Franta si inca de la nastere in spital am fost sustinuta si incurajata de consultantii in alaptare, mi se spunea mereu-uite, ai colostru, doua picaturi din laptele auriu ii sunt suficiente bebelusului pentru a se satura, daca el e trezit la cel putin doua ore sa stea la san atunci se va recupera mai repede si va fi mai puternic atunci cand va veni laptele alb-laptele matur. La externare a venit moasa si ne-a spus mie si sotului doar atat: va fi greu la inceput, zile si nopti de nesomn dar trebuie sa va sprijiniti unul pe celalalt pentru ca sanul este acum ce era cordonul ombilical cand bebe era in burta mamei, iar la cel mai mic scancet el trebuie tinut in brate si conectat cu mami. Cand am intrat pe grup si am inceput sa citesc postarile, comentariile si textele din fisiere am inteles de ce in tot acest timp copilul meu era toata ziua (si noaptea) numai cu tzitzica in gura. Am incredere in ce se scrie pe grup deoarece toate sfaturile pe care le-am primit de la moasa si de la doctorul pediatru se regasesc in principiile promovate de administratore. Am aflat informatii foarte valoroase impartasite de mamici cu experienta de lunga durata atat in alaptarea-exclusiva (fara ceiut, apa ori suculete, fara completare cu lapte praf indoit cu mucilagiu de orez) pana la 6 luni cat si in diversificare si autointarcare. In familie nu am pe nimeni care sa nu fi „pierdut” laptele ceea ce ma intristeaza pentru ca asta nu inseamna decat dezinformare. In grupul Alapteaza! ma simt ca intre prietene

Corina Luiza C: Am acces la informatii care sunt prezentate clar si in acelasi timp cu maximum de detalii. Am facut greseli mari in primele 2 luni ascultind pediatrul, sotul, mama etc…si cind am descoperit grupul m-am simtit eliberata… Tot ce mi se parea natural sa fac era chiar NATURAL.:)) Am trecut prin greva suptului si nu am ajuns sa spun ca si alte mamici „s-a intarcat la 3 luni”…am trecut prin reglarea lactatiei fara sa „pierd laptele” si acum la 10 luni de alaptare ma bucur sa imi adorm puiutul la san si ma simt completa datorita faptului ca il pot alapta…si sper sa o fac cit mai mult timp posibil. Sunteti un grup de bun simt cu informatii clare si sutinute…BRAVO!!!

Roxana E: Pentru ca de aici am primit argumente logice care coincideau cu ceea ce simțeam și simt.

Alina 1

Myriam I: Datorita mamicilor de pe acest grup am prins curaj si incredere in instinctul meu matern! La inceput, cand fetita noastra a venit pe lume a fost foarte greu pentru mine, am avut si mari probleme cu sanii, cu taietura de jos, cu oboseala, cu frica ca nu fac destul si bine ce fac am avut zile intregi de alaptat cu sange pentru ca nu a fost atasata bine la inceput si am facut ragade…. Am avut zile intregi de plans si frica! Am luptat alaturi de mamicile grupului care au sarit intr-o secunda in ajutorul meu chiar daca era 3 noaptea, am luptat sa alaptez exclusiv! Am reusit datorita noua! Mamici minunate! Multumesc! Multumesc pentru experientele voastre impartasite pe grup! Multumesc pentru toate intrebarile si toate raspunsurile in ceea ce priveste atat alaptarea cat si experienta de a fi mamica!

Andreea D: Am gasit grupul Alapteaza ‘intamplator’ cand eram la inceputul sarcinii. Pe atunci grupul cred ca avea in jur de 200 de membre. Am stiut dintotdeauna ca o sa alaptez si ca nu se poate sa nu am lapte sau alte mituri. Cu toate astea nu stiam nimic despre recomandarile de a alapta exclusiv pana la 6 luni, minim 2 ani, nu stiam ca sunt atatea pozitii de alaptat, habar nu aveam despre pusee, dar rezonam intru totul cu filosofia blanda si naturala de crestere a copilului si asta m-a facut sa dau credibilitate informatiilor gasite aici. M-am bucurat ca atat neonatologii din maternitate cat si pediatra mi-au recomandat aceleasi lucruri despre alaptare. Eu nu pot sa imi imaginez cum ar fi trecut anul asta fara alaptat, chiar nu vad alt ritm mai natural si firesc. Nu inteleg si imi pare rau ca unora li se pare ca adoptam un fel de crestere si de viata extrem, cand asta e cea mai usoara cale din toate punctele de vedere. De ce sa nu te bucuri ca nu ai nevoie de suzete, biberoane, sterilizatoare, pompe de muls (fie ele si electrice asa cum recomanda o ‘vedeta’) program mai ceva ca la armata, du-te vino continuu din camera ta pana in camera copilului, somn fragmentat, gatit de cand are copilul 4 luni, etc.? Ma bucur sa vad ca acum sunt 4500 de mamici pe grup, sa citesc povesti de succes, sa vad cum sunt ajutate mamicile, incurajate si tot timpul m-a impresionat solidaritatea dintre mamici si felul in care se poarta discutiile. Multumesc!

Simona Nicoleta C: Pentru ca m-au ajutat sa depasesc momentele dificile de pe parcursul alaptarii prin informatiile oferite in articolele pertinente publicate, dar si prin discutiile purtate de mame care impartasesc din problemele si experientele lor care au fost ca un impuls in continuarea alaptarii stiind ca mai sunt si alte persoane in situatia ta.

Diana G: Eu nu am avut cine stie ce probleme, dar mi-a placut grupul pentru ca aici se dadeau (si se dau in continuare) sfaturi bazate pe studii, documente medicale, se respecta recomandarile mondiale… Chestiune pe care nici la multi medici nu am vazut-o (o doctorita imi spunea ca „intre babe se spune ca in timpul sarcinii laptele se strica, nu stiu daca asa o fi” -> aici nu se fac astfel de afirmatii)

Amalia P: Fiindca si datorita acestui grup am un baietel fericit, zambaret si sanatos. Inainte sa va citesc eram sigura numai ca vreau sa alaptez… aici am invatat ce inseamna „exclusiv”, m-am convins de beneficiile purtatului sanatos si ale co-sleeping-ului. Multumesc pentru add si pt puterea exemplului Alexandra!

Andreea S: Acest grup a fost punct de sprijin, un umar pe care sa plang atunci cand treceam prin diverse situatii in care nu stiam cum sa procedez. De asemenea mi-a placut pentru: ca se furnizeaza informatii bazate pe studii si recomandari OMS, se prezinta realitati mamicesti care te fac sa intelegi ca este normal sa treci prin anumite situatii si ca nu esti tu cea care nu stie cum e sa fii mama, alaptarea este prezentata cu bune si rele -conform realitatii si m-a pregatit pentru etapele prin care trece o relatie mama-bebe. Eu vad acest grup ca pe un glosar deoarece pot gasi raspunsuri la toate intrebarile si mai mult decat raspunsuri, gasesc intelegere si sprijin. Eu chiar cred ca am ajuns sa alaptez pana acum datorita voua, si de aceea va multumesc.

Alina L: Eu sunt o norocoasa pentru ca am fost adaugata de Andreea C (iti multumesc din suflet) la grup pe cand eram insarcinata; n-am intrat constransa de probleme mari cu gemenasii mei, ma pot plange doar de epuizare fizica si psihica uneori din cauza presiunii din toate partile – sa dau lapte praf ca nu-i suficient lapte matern, sa ii culc separat, sa ii diversific, sa le dau ceai etc. Acest grup a fost pentru mine un refugiu si o sursa de energie – cand simteam ca nu mai pot si eram gata sa renunt mai intram un pic pe grup si-mi ‘incarcam bateriile’

Ally C: Alina L. eu tie trebuie sa iti multumesc pt ca am ajuns in acest grup si am avut suficient timp sa citesc si sa ma pregatesc pentru rolul de mamica. Trebuie sa recunosc ca la inceput am zis ca e un pic prea exagerat ce se spune pe aici, dar de 3 saptamani si jumatate sunt mamica de gemene care sunt alaptate exclusiv doar datorita acestui grup. Am avut conditii excelente si la spital si faptul ca ceea ce am citit aici a rezonat cu ceea ce mi s-a spus si de catre moase mi-a dat si mai multa incredere si motivatie sa trec peste primele zile care au fost extrem de grele. Ce apreciez in mod special la acest grup este consistenta informatiilor, documentarea lor si disciplina mentinuta de admine. Am mai fost si pe alte grupuri unde se discutau ultimele trendury in fashion si nu ce e mai bine pentru copil, asa ca am apasat butonul „leave”. Va multumesc pentru suport si pentru timpul, efortul si dedicarea pe care le puneti in acest grup. Timisoara rulzzz!

Oanana M. E tare bine sa ai cu cine discuta cand apar diverse hopuri. Imi place ca aici pe grup gasesc muuulte mamici cu experienta. De exemplu astazi am citit despre puseul de la 3 luni (caci acusi implinim lunitele) si despre greva suptului. Am citit toate povestile mamicilor si in unele cazuri parca m-am regasit si eu. Daca e sa trecem si noi prin asta sunt pregatita si relaxata intr-o oarecare masura

Andreea V: Grupul mi-a confirmat ca informatiile citite in sarcina sunt corecte si mi-a dat taria sa continui cu alaptatul, in momente in care venea cate unul cu vreun un mit, bine eu is si firea de genul, care daca imi zice careva ca ceva nu se poate si de al naibii tind sa demonstrez contrariul, si tot citind in sarcina povestile mamelor, am stiut care va fi „normalitatea” alaptatului la cerere pana la 6 luni si a copilului crescut cu respect.

Andreea 1

Corina M: Pentru ca Adina si Lavi si restul fetelor care au grija de tine si nu te lasa pana nu e bebe cu sanul in gurita, fara alte accesorii inutile. Pentru ca aici ne simtim normale, noi mamicile, nu aratate cu degetul, pentru ca orice dubiu ai legat de alaptare, aici se lamureste si cred ca oricine de pe grup stie poezia cu „orice se intampla, nu intrerupe alaptatul”. Pentru ca afli raspunsuri din mers si stii ca sunt suta la suta verificate, nu bajbaite. Si…am pomenit de cugetarile Adinei?

Rozica B: Daaa, daca nu era grupul nu reuseam sa-l readuc pe bebe la san! Am incredere 100% si recomand fiecarei noi mamici pe care o cunosc!

Cami T: Daca as fi știut de voi de la naștere, nu as mai fi trecut prin stresul cu greva suptului si cu multe altele de la începutul alăptării! Acum sunt fan!

Ines Patricia B: Eu trebuie sa-i multumesc Laviniei,datorita ei sunt in grup inca din timpul sarcinii si citind mereu problemele cu care v-ati confruntat, prindeam cat mai mult incredere in mine ca voi alapta si ca nu exista sa nu ai lapte sau sa-l pierzi peste noapte, asa cum am auzit in jurul meu. Va multumesc tuturor ca existati pe grup si ca ne impartasiti din experientele voastre, asa parca am trecut mai usor peste pusee,greva suptului…Acum suntem la eruptii si nu prea ajung sa ma odihnesc, ca strumful meu ma tzitzileste destul de des si ma cam ustura sfarcurile, dar stiu ca e doar o faza trecatoare prin care multe dintre voi ati trecut!

MULTUMIM TUTUROR MAMICILOR DIN GRUPUL ALAPTEAZA!

 

Lasă un comentariu

SUS ↑

La Leche League GB

Resurse pentru suport in alaptare

Ramona Bunescu

Resurse pentru suport in alaptare

Alex și David cresc

Resurse pentru suport in alaptare

International BreastFeeding Centre

Resurse pentru suport in alaptare

KellyMom.com

Resurse pentru suport in alaptare

peaceful parenting

Resurse pentru suport in alaptare

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.