Saptamana Mondiala a Alaptarii 2014

Noua versiune a mamei

E un val nou. De caldură, de proaspete mămici, de bebeluși alăptați exclusiv și de gravide încrezătoare. Un val nou ce poartă cu el o nouă generație de copii crescuți în spiritul atașamentului parental. Dacă anul trecut ne luptam cu bebelușii de tinichea, anul acesta parcă începe să semene a pace. A confort și a început de viață nouă fără depresia populară. Noul val de viitoare mame vine cu informația la purtător. Noua mamă e curioasă, plină de încredere în ea și în instinctul ei matern atât de bine înfipt în coloana vertebrală. Ea nu mai caută informația nouă, ci vine pentru a-și întări credințele, preferințele și nevoile.

atasare 1

Anul trecut, Marea Atașare la sân (eveniment internațional care își propune să adune cât mai multe mame care să alăpteze simultan, pe întreg mapamondul) număra în Timișoara vreo 30 de mămici pregătite de luptă. Lupta pentru alăptarea exclusivă.

Evenimentul de anul acesta, vineri, 1 august, a numărat peste 60 deatasare4 mămici bucuroase să fie parte din noua generație de purtătoare a bebelușilor de catifea. Cu mic cu mare, cu sisteme de purtare și cu zâmbete binevoitoare, mămicile s-au adunat în foișorul de lemn din Parcul Botanic pentru a marca pentru a treia oară la Timișoara, The Big Latch On.

Asa a început Săptămâna Mondială a Alăptării ce a continuat Marți, 5 august, cu proiecția națională a documentarului Îndrăznesc să alăptez. În locația ideală (Casa Adam Muller Gutenbrun din 4Timișoara) pentru o proiecție de film simultană în mai multe locații din țară, s-au strâns de la mic la mare bebeluși, femei însărcinate și tătici curioși de impactul alăptării la nivel național, într-un eveniment organizat în parteneriat cu Lion Mentor Association.

10Adina Brănici, președinte al Asociației Alăptează! Timișoara, a vorbit viitoarelor mame despre nevoia firească a tuturor bebelușilor de a sta necontenit la pieptul mamei.

Sprijinul profesional medical de care beneficiază Asociația a venit miercuri din partea medicilor ginecologi dr. Mariana Ciupa si dr. Bogdan Cioata, în cadrul cursului de alăptare prezentat tot de Adina Brănici, la librăria Cărturești din Timișoara.

Sesiunea de întrebari și răspunsuri, input-ul medicilor renumiți în Timișoara pentru sprijinul oferit în alăptare și naștere naturală si demonstrația de alăptare de la finalul cursului au fost ca o lanolină tămăduitoare pentru viitoarele mămici hotărâte să își dovedească lor și mai apoi partenerilor că instinctul matern nu e deloc de ignorat sau de suprimat:bebe nu se-nvață în brațe și bebe nu are nevoie de ceai, lapte praf sau suzetă.

2

Are nevoie doar de o mamă. O mamă ce merită să nască așa cum simte, o mamă ce are sprijinul nestingherit al partenerului, o mamă ce știe exact ce e mai bine pentru bebelușul ei, o mamă activă și ne-dependentă de timp și spațiu.

Pentru mamele ce își doresc ca bebelușul să crească armonios și sănătos la pieptul lor, ziua de joi, 7 august, le-a adus, la sediul din strada Glad al Asociației Alăptează! Timișoara, soluția tuturor babayw2greutăților populare a primelor luni de după naștere: sistemele de purtare ergonomice. Demonstrația practică a diverselor moduri sănătoase de a-ți purta bebelușul indiferent de anotimp sau activitate cotidiană a întărit încrederea de sine a viitoarelor mame. Mame ale viitorilor copii. Copiii noului val.

babyw1

Mulțumirile noastre se duc către partenerii de nădejde ai Asociației Alăptează! Timișoara: Lion Mentor Association, Televiziunea Medicala, hiphip.ro, eusibebe.ro, elemental.eu, kiddyshop.ro.

Lasă un comentariu

SUS ↑

La Leche League GB

Resurse pentru suport in alaptare

Ramona Bunescu

Resurse pentru suport in alaptare

Alex și David cresc

Resurse pentru suport in alaptare

International BreastFeeding Centre

Resurse pentru suport in alaptare

KellyMom.com

Resurse pentru suport in alaptare

peaceful parenting

Resurse pentru suport in alaptare

Alăptează!

Resurse pentru suport in alaptare

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.