Etichete

,

Din dilemele unei proaspete mame: de ce plange bebelusul? Ce nevoie are acum de plange? Se vehiculeaza si ideea ca sunt mai multe tipuri de plans, gasiti o gramada de articole pe net pe tema asta.

Care-i efectul si consecinta unei astfel de idei: proaspata mama trebuie acum sa-si bata capul cum sa depisteze care tip de plans e, ce sa faca in momentul respectiv. De multe ori se intampla ca mama sa intre in stare de blocaj, nu este capabila sa identifice motivul pentru care plange bebelusul si sta cu el in brate sau leagana agitat un patut (si mai rau, din nefericire) in timp ce plange si ea…

Solutia este atat de simpla si atat de eliberatoare:

Luati bebelusul in brate si puneti-l la san. Asta pentru ca sanul este creat sa implineasca toate nevoile bebelusului. Daca ii este foame, daca ii este sete, daca ii este somn, daca este agitat, daca are „colici”, daca are nevoie de alinare, daca are o durere, daca este bolnav, daca are nevoie de siguranta, daca are nevoie de confort.

De unde sa stim noi daca nu cumva bebelusul a intalnit un agent patogen, o bacterie, un virus, inainte ca noi, mamele sa intram in contact cu el? Nu stim! Asa ca il punem la san, bebelusul stie si transmite prin contactul cu sanul, prin saliva, informatia despre anticorpii de care are nevoie, astfel incat mama sa-i produca si sa ii ofere prin alaptare.

Buba mare a mentalitatii societatii este ca echivaleaza sanul cu biberonul livrator de lapte. Deci pentru societate asta inseamna de cateva ori pe zi, cateva minute o data. De restul nevoilor se ocupa tot societatea: ne bombardeaza cu tot felul de gadget-uri, biberoane si tetine in zeci de forme, suzete, mii de sticlute cu picaturi, leagane fancy, paturici de adormit si jucarii de confort si cate si mai cate.

Realitatea este ca nu avem nevoie de ele. Avem sanul, avem tot ce-i trebuie bebelusului.

Adina Branici

bebe doarme la san

Anunțuri